BOB: Business Objects Board
Not endorsed by or affiliated with SAP

Register | Login 

Follow BOB on Twitter! 
Follow BOB on Twitter! (Opens a new window)  

General Notice: Upcoming Events: BI & HANA 2018 Prague: Jun 29.

Error: Failed to open connection


 
Search this topic... | Search Crystal Reports... | Search Box
Register or Login to Post    Forum Index -> Building Reports -> Crystal Reports  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Author Message
bluesky
Senior Member
Senior Member



Joined: 02 Mar 2006

Posts: 75


flag
PostPosted: Wed May 10, 2006 12:42 pm 
Post subject: Error: Failed to open connection

I attempted to view-on-demand and schedule a report from InfoView but received this error:

"Failed to open the connection. C:\Program Files\Business Objects\BusinessObjects Enterprise 11.5\Data\procSched\boreport.reportjobserver\~tmp____.rpt"

It's straight against a SQL Server database (no universes). I checked the ODBC/DSN connection and it tested successfully. I also restarted the CR Report Job Server from CCM & CMC. In the CCM, the Dependency tab shows all 3 services, including RPC, as running.

I suspect this isn't a database connection issue, but rather some kind of network/firewall problem. When I tried to Modify the report from InfoView, I get the same error, but this time it references C:\Windows\tmp\{______}.rpt instead.

I'm at a lost at this point. Does anyone have other ideas on how to diagnose this issue? I'd really appreciate it!
Back to top
tamiller73
Senior Member
Senior Member



Joined: 18 Nov 2005

Posts: 62
Location: Mt. Laurel, NJ


flag
PostPosted: Thu May 11, 2006 3:24 pm 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

Can you successfully run the report within the crystal developer after opening it from the Enterprise Repository? Sometimes the errors are more descriptive in the CR environment. You may also want to try to run the report within CR from your B.O. server directly...

Also, I'm sure you already do, but make sure your database settings are set up in the CMC for the report.
Back to top
rlspill
Forum Member
Forum Member



Joined: 11 May 2006

Posts: 3



PostPosted: Tue May 16, 2006 8:28 am 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

I've got the same problem. It runs great in the Report Designer, but it fails on the Enterprise.

Also, the Database option from the CMC, process tab is grayed out.

Anyone have any solutions? Thx
Back to top
rwoods
Forum Member
Forum Member



Joined: 28 Apr 2005

Posts: 14



PostPosted: Tue May 16, 2006 10:26 am 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

I had the same problem, it turns out on my system it was a file replication problem. I opened up the file on the BOE server by using the file explorer search using the rpt. name in the error message and saved it back as the regular file name and then updated the db info. It then opened right up. This is a temporary work around.

We are reworking our file replication process to fix the overall problem.
Back to top
rlspill
Forum Member
Forum Member



Joined: 11 May 2006

Posts: 3



PostPosted: Tue May 16, 2006 12:55 pm 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

Thanks for the response. I tried renaming the file like suggested, but the problem still exists.

The CMC acts as though the report has no DATASOURCE, the DATABASE option is grayed out and unselectable.

So when the report is attempted to run via Infoview, it errors out "Failed to open connection"

The report runs fine in Crystal Reports Designer, and retrieves data from the Business View.

Any other suggestions would be greatly appreciated. Thx
Back to top
LANFIELD
Principal Member
Principal Member



Joined: 18 May 2006
ASUG Icon
Posts: 495
Location: SIMI VALLEY, CA


flag
PostPosted: Thu May 18, 2006 7:05 pm 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

you have verified that the odbc exists on both the server and matches the one on your local machine? as well are there sql drivers on that box? MDAC?
Back to top
bluesky
Senior Member
Senior Member



Joined: 02 Mar 2006

Posts: 75


flag
PostPosted: Sun May 21, 2006 11:52 am 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

As it turns out, I mistook the Server Name (in database connection) as a 'literal' server name. It should be whatever value used for the ODBC DSN entry. I realized this when I opened the report from a local CR client and clicked on to select/refresh the database connection. The successful testing of the ODBC connection separately didn't reveal this discrepancy.
Back to top
Sir_Hades
Forum Member
Forum Member



Joined: 01 Oct 2007

Posts: 4



PostPosted: Fri Jun 27, 2008 5:03 pm 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

First sorry for my english

We have the same error in different circunstances
We have two BO servers, with the same software Business Objects XI R2
we import the files from server "A" to "B" using the import wizard, in server "A" the reports that uses universes, has no problems, but in the server B the same reports fail with this error:

"Unable to retrieve Object
Failed to open connection.XXX.rpt"


The last time that we had this error, we need to re install the software to solve, becouse we can't find the solution.

if somebody resolve this please, tell us

Thank
Back to top
Sir_Hades
Forum Member
Forum Member



Joined: 01 Oct 2007

Posts: 4



PostPosted: Fri Jun 27, 2008 5:05 pm 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

sorry more details

our reports use universes
and Oracle connectios, this connections work fine in "Designer" but in the cmc preview or in the infoview fail
Back to top
GNK_BO
Principal Member
Principal Member



Joined: 17 Jul 2007

Posts: 471



PostPosted: Tue Mar 16, 2010 3:35 pm 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

Hi All,
Env:BOXIR2, Oracle10g

I am also running into same error message.
Crystal reports are scheduled in infoview but its failed.
Crystal Reports are built using Stored Procedure.

Did anyone have solutions for this error.

Your help is highly appreciated.

_________________
Thanks,
GNK_BO.
Back to top
elbeeuk
Forum Member
Forum Member



Joined: 24 Nov 2008

Posts: 15



PostPosted: Fri Jan 13, 2012 5:19 am 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

LANFIELD wrote:
you have verified that the odbc exists on both the server and matches the one on your local machine? as well are there sql drivers on that box? MDAC?

Thanks Lanfield,
This jogged something in my head to make me realise that the data source was setup on my local machine but didn't exist on the server.

My fix was:
*ON THE SERVER WHERE BUS OBJ LIVES*
go into START>RUN>odbcad32
Set the data source up under system DSNs (not user DSN).
Test connection and it will hopefully be successful otherwise you may need to look into data source permissions a bit further.
Save, close.

This semed to fix my issue

Hope that helps someone.

Cheers
Elbee
Back to top
mfernandez
Forum Member
Forum Member



Joined: 27 Feb 2012

Posts: 1



PostPosted: Mon Feb 27, 2012 9:51 am 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

elbeeuk wrote:
LANFIELD wrote:
you have verified that the odbc exists on both the server and matches the one on your local machine? as well are there sql drivers on that box? MDAC?

Thanks Lanfield,
This jogged something in my head to make me realise that the data source was setup on my local machine but didn't exist on the server.

My fix was:
*ON THE SERVER WHERE BUS OBJ LIVES*
go into START>RUN>odbcad32
Set the data source up under system DSNs (not user DSN).
Test connection and it will hopefully be successful otherwise you may need to look into data source permissions a bit further.
Save, close.

This semed to fix my issue

Hope that helps someone.

Cheers
Elbee


Elbee,

THANK YOU for this fix - this is EXACTLY what I was running into.

Everything ran correctly via CR on the server, but not via BOE. Per your advice, I just verified that while the correct User DSN was setup, there was no System DSN entry. Once I created the System DSN entry, everything worked correctly through BOE.

Thanks again!!

- Mirán
Back to top
arigatou
Forum Member
Forum Member



Joined: 21 Mar 2012

Posts: 3



PostPosted: Thu Mar 22, 2012 8:57 pm 
Post subject: Re: Error: Failed to open connection

Exist on the ODBC server and matching on the local machine? And that box of SQL driver?
_________________
HP 97
Back to top
Display posts from previous:   
Register or Login to Post    Forum Index -> Building Reports -> Crystal Reports  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Page 1 of 1 All times are GMT - 5 Hours
 
Jump to:  

Index | About | FAQ | RAG | Privacy | Search |  Register |  Login 

Get community updates via Twitter:

Not endorsed by or affiliated with SAP
Powered by phpBB © phpBB Group
Generated in 0.0143 seconds using 17 queries. (SQL 0.0028 Parse 0.0004 Other 0.0111)
CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)
Hosted by ForumTopics.com | Terms of Service
phpBB Customizations by the phpBBDoctor.com
Shameless plug for MomentsOfLight.com Moments of Light Logo