BOB: Business Objects Board
Not endorsed by or affiliated with SAP

Register | Login 

Follow BOB on Twitter! 
Follow BOB on Twitter! (Opens a new window)  

General Notice: BOB is going to retire...please see details here.
General Notice: No events within the next 45 days.

[BI 4.x] Cannot connect to SQL 2014 DB with TLS1.2


 
Search this topic... | Search XI Server Discussion... | Search Box
Register or Login to Post    Forum Index -> Server Administration, Installation, Upgrades -> XI Server Discussion  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Author Message
stevem
Senior Member
Senior Member



Joined: 27 Oct 2008

Posts: 73
Location: Birmingham


flag
PostPosted: Wed Dec 11, 2019 12:31 pm 
Post subject: Cannot connect to SQL 2014 DB with TLS1.2

Hi,

Our product uses BOXI 4.2 SP5 for its reporting and we have Error IES 10901 (the driver could not establish a secure connection to SQL Server using SSL encryption)

Our system looks like this.
a) RHEL Web Application Server using WebSphere 8.5.5.9
b) Windows SQL Server 2014
c) RHEL BOXI 4.2 Server

for (a) we had to add in addition connection string information to connect to the SQL Server into the WebSphere configuration, also the same for the connection to the other database on the same server.

Given that we had to do that for the WebApplication Server, I am assuming that the same has to be done for the BOXI Server ?

If so.. where do we configure it ?

We have BOXI Tools installed on the SQL Server and have edited the universe connection to point at the SQL Server and DB, the connection test worked.
Where is this test being carried out from ?
Is it directly on the SQL Server via the BOXI Tools ?

Or does it simulate a connection from the BOXI Server ? I am suspecting its just testing that we can connect to the SQL Server DB from the tools.

Thanks in advance for any help here.
Back to top
JohnBClark
Forum Enthusiast
Forum Enthusiast



Joined: 27 Mar 2007
ASUG Icon
Posts: 1048
Location: Appleton, WI USA


flag
PostPosted: Thu Dec 12, 2019 9:45 am 
Post subject: Re: Cannot connect to SQL 2014 DB with TLS1.2

Check your driver files. We had to update our driver files for SQL Native Client 11 as there had been new drivers released that support TLS1.2. That was all we had to do but we are on slightly different software than you are.
_________________
BusinessObjects BI4.2sp4, SQL Server 2016 (CMS)
Clustered for fail over redundancy
Reporting Tools: Crystal Reports 2016sp4, Web Intelligence
Operating System: Windows 2016 running on VMWare
Reporting databases: SQL Server, Teradata, DB2, Oracle, Hive
Information Steward 4.2sp10
History: BO5, BO6, XIR2, XI3.1, BI4.1.x
Back to top
Display posts from previous:   
Register or Login to Post    Forum Index -> Server Administration, Installation, Upgrades -> XI Server Discussion  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Page 1 of 1 All times are GMT - 5 Hours
 
Jump to:  

Index | About | FAQ | RAG | Privacy | Search |  Register |  Login 

Get community updates via Twitter:

Not endorsed by or affiliated with SAP
Powered by phpBB © phpBB Group
Generated in 0.0270 seconds using 18 queries. (SQL 0.0025 Parse 0.0008 Other 0.0237)
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Hosted by ForumTopics.com | Terms of Service
phpBB Customizations by the phpBBDoctor.com
Shameless plug for MomentsOfLight.com Moments of Light Logo