BOB: Business Objects Board
Not endorsed by or affiliated with SAP

Register | Login 

Want to sponsor BOB? 
Want to sponsor BOB? (Opens a new window)  

General Notice: BOB is going to retire...please see details here.
General Notice: No events within the next 45 days.

Server Group perfomance issue


 
Search this topic... | Search DI: Performance and Tuning... | Search Box
Register or Login to Post    Forum Index -> Data Integrator -> DI: Performance and Tuning  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Author Message
ZuGao
Forum Member
Forum Member



Joined: 18 Sep 2015

Posts: 1



PostPosted: Thu Sep 24, 2015 5:17 am 
Post subject: Server Group perfomance issue

Dear community,

we are having performance issue with Server Groups in BODS 4.1. Someone is having a similar issue? Is there any solutions?

For more detailed information you can look up into the quote

Than you.


Quote:
Dear community,

our BODS system is facing a big problem when using ServerGroup and launching jobs from command line.Our system is made of 3 servers, one for BI Platform from where the jobs are launched via bat and 2 other servers where DataServices are installed. Launching a job from the BI Platform via CLI using ServerGroup requires more than 6 minutes to finish it even though the processing in DataServices requires less than 20 seconds. Checking the logs we found out that the BI platform server is waiting 3+ min to give or receive a response from one of the DataServices servers. This wouldn't be a problem if we didn't use the TWS (an IBM scheduler application) to schedule our jobs. This scheduler would not start a new job unless it receives a response from BI platform server that previous process successfully closed (it makes a queue of max x jobs). We have a lot of jobs scheduled, more than 400, so launching jobs with ServerGroup a lot of runs are skipped resulting in a deservice. At first we thought it could be a network problem but if we eliminate the ServerGroup from the code of the bat file and pointing directly to the one of the DataServices servers the time is greatly reduced to mere seconds. All servers have been checked for network, HDD, Memory, CPU problems - you name it, everything points to a BODS problem. We tried to manipulate some parameters but without success, moreover there aren't any specific parameters in the ServerGroup settings.

We did a lot of research and couldn't find a solution so we decided to ask here for any help.If you need more information I will try to provide it.

Thank you very much for your attention,
Gabriel
Back to top
Display posts from previous:   
Register or Login to Post    Forum Index -> Data Integrator -> DI: Performance and Tuning  Previous TopicPrint TopicNext Topic
Page 1 of 1 All times are GMT - 5 Hours
 
Jump to:  

Index | About | FAQ | RAG | Privacy | Search |  Register |  Login 

Get community updates via Twitter:

Not endorsed by or affiliated with SAP
Powered by phpBB © phpBB Group
Generated in 0.0278 seconds using 17 queries. (SQL 0.0027 Parse 0.0008 Other 0.0242)
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Hosted by ForumTopics.com | Terms of Service
phpBB Customizations by the phpBBDoctor.com
Shameless plug for MomentsOfLight.com Moments of Light Logo